Sanja Milošević

Kao ljubitelj stranih jezika, putovanja, upoznavanja ljudi i drugih kultura, opredelila sam se za studije engleskog jezika i književnosti i završila sam osnovne i master akademske studije anglistike. Kao dobitnik stipendije Erasmus+ programa, jedan semestar na osnovnim studijama sam provela na Fakultetu za strane jeziku na Univrzitetu Artoa u Francuskoj kao i dve lingvističke prakse - jedna na francuskim Alpima, druga u Sen-Tropeu, usavršavajući francuski jezik koji sam izučavala kao drugi strani jezik tokom školovanja. U međuvremenu sam počela da učim i turski jezik, a kao neko ko zaista voli strane jezike, planiram da nastavim usavršavanje ovih i da naučim neki novi.

U Tom i Emi sam lepo prihvaćena, i zahvaljujući podršci na koju uvek mogu da računam, uspela sam brzo da se uklopim u kolektiv. Srećna sam što sam deo tima ove škole, jer je Tom i Ema mesto gde se ceni profesor i gde uvek ima mogućnosti za profesionalno usavršavanje kroz razne interne i eksterne radionice, seminare i konferencije.

Sada, sa ovim iskustvom, shvatila sam da me rad u nastavi ispunjava i da sam se pronašla u ovoj profesiji. Drago mi je da sam deo procesa učenja engleskog kako od najranijeg uzrasta, gde zajedno sa polaznicima pravimo prve korake u učenju i postavljamo temelje za dalji rad, tako i sa ostalim uzrastima koji su engleski jezik poprilično savladali i sada ga koriste kao sredstvo kako bi stekli nova znanja o svetu koji ih okružuje i veštine za život u savremenom dobu. U ovom našem zajedničkom putovanju i ja dosta toga naučim od svojih polaznika, te bih ovaj naš proces učenja sumirala Senekinim rečima ,,Docendo discimus." - ,,Podučavajući, učimo."