Sofija Ljiljak Vukajlović

Da ću jednog dana predavati engleski – znala sam od svoje desete godine! Mama mi je profesorka engleskog i od nje sam nasledila talenat i ljubav prema jeziku. Još ako vam roditelji uspešno vode privatnu školu jezika, sasvim je logično da se jednog dana bavite tim poslom. Ali moja je mama znala da me u pravom trenutku uputi na jednu drugu školu u većem gradu…

U Tom i Emu sam prvi put kročila 2005. kada sam za potrebe ispita iz metodike posmatrala jedan čas. Nekoliko meseci kasnije, direktorka Vesna mi je ponudila da predajem grupi tinejdžera. Od tada do danas imala sam zadovoljstvo da radim sa mnogo učenika raznih uzrasta i nivoa znanja. Ne znam šta mi je draže – da potpune početnike osposobim za komunikaciju na engleskom ili da od mojih nadarenih đaka naučim neku novu reč.

A kad mi nije dosta đaka, održim poneko predavanjce i drugim nastavnicima na seminarima ili konferencijama. Ponekad samostalno, a ponekad sa mojom dragom koleginicom Jovanom, provedem celu subotu deleći znanje, ali i učeći od drugih kolega širom Srbije. A onda dođe ponedeljak, moj omiljeni dan, jer uvek donosi neke nove izazove i ja sa osmehom ponovo kročim u Tom i Emu, lepu i šarenu, kao i onda!