Jovana Popović

Jovana-Popovic

Tokom celih studija želela sam da postanem književni prevodilac kako bih objedinila dva interesovanja – književnost i engleski jezik. Međutim, odmah po diplomiranju došla sam u Tom i Emu sa planom da se neki kraći period oprobam i u nastavi. Taj „kraći period“ traje od 2004. godine do danas!

Vrlo brzo sam shvatila da svoja dotadašnja interesovanja mogu znatno da proširim i, što je najvažnije, podelim sa svojim učenicima. U svojoj dosadašnjoj karijeri radila sam sa decom, tinejdžerima i odraslima, od osnovnog do ispitnih nivoa. Trudim se da na časove unesem lični pečat, pa stoga volim da koristim multimedijalne materijale i tehnologiju jer su mi te oblasti i neka vrsta hobija.

Veliku pažnju posvećujem i profesionalnom usavršavanju, pa sam pored pohađanja i držanja brojnih seminara i radionica odlučila da steknem zvanje Teacher Trainer kako bih svoje iskustvo mogla da prenesem i drugim kolegama.

Prepoznala sam nastavu kao svoj istinski poziv zbog toga što me rad sa učenicima profesionalno inspiriše i podstiče, a lično oplemenjuje i osnažuje. Najzadovoljnija sam kada je moja učionica sigurno mesto gde učenici na engleskom jeziku slobodno mogu da izraze svoje misli i ideje.